OBRES, PECES, FILMS…

El Romanço de Llorenç, un ‘racconto’ teatral

http://simbiotic2011.wordpress.com/en-detall/el-romanco-de-llorenc

El Romanço de Llorenç, una peça de Pei Hwee Tan i Francesc Torrent, és una narració a dues veus d’una possible història —entre llegendària i veritable— de la comarca del Penedès.

Els dos performers van crear i escriure la història després de nombroses trobades amb la gent més gran (i també amb els més xics) del poble de Llorenç del Penedès, i efectuant un treball intensiu de recerca i pràctica de cançons tradicionals i d’estils de contar a Catalunya.

El Romanço de Llorenç va ser presentat l’octubre del 2011 com un esdeveniment del projecte Simbiòtic 2011 (produït per CRA’P i Portal Nou), un marc que proposava diferents col·laboracions de treball, buscant desenvolupar relacions simbiòtiques i intercanvis singulars entre artistes i els habitants de Llorenç del Penedès.

 

El Pes de la Palla, una pel·lícula documental

bloc: http://pesdelapalla.wordpress.com

[http://vimeo.com/53340076]

L’any 2011/2012, La Vella Fam (en col·laboració amb Marc Capdevila) va emprendre un projecte especial: la filmació d’un documental. La idea era d’enregistrar unes converses amb una persona que tingués la capacitat de percebre els “occidentals” des d’un punt de vista exterior, i de posar en paraules el que en percebia. Vam trobar l’Oumar Diallo.

«Quines són les nostres pors? Quin valor donem a la paraula? Com vivim el temps? Hi ha alguna cosa sagrada a casa nostra?» Aquestes van ser algunes de les preguntes que vam fer a l’Oumar Diallo. En els seus 42mn  de durada, El Pes de la Palla busca plantar un mirall davant dels occidentals, per donar-nos l’oportunitat de percebre els propis hàbits de comportament.

 

Fills del drap – Retaule d’una caiguda,

una peça de teatre

http://fillsdeldrap.net

Des del juliol del 2011, simultàniament a la creació de El Romanço de Llorenç, F. Torrent i P.H. Tan van estar treballant amb David Eudave, creant material per a una possible performance. Leonardo Mancini es va unir al grup el novembre del 2011. A partir de gener 2012, podem començar a parlar d’una nova peça: Fills del drap – Retaule d’una caiguda.

Entre maig i juliol, la peça visita diferents enclaus europeus:

1/ Le Mans –28, 29 de maig– es presenta la peça a La Fonderie, seu del Théâtre du Radeau, i es mostra al grup que es trobava en residència a La Fonderie en aquell moment.

2/ Palerm –14, 15 de juny– es presenta la peça a l’església de S. Giovanni Decollato.

3/ Torino –14, 15 de juny– presentacions a la seu del Laboratorio Permanente di Ricerca sull’Arte dell’Attore di Domenico Castaldo.

4/ Mollet del Vallès –4, 5 de juliol– presentacions al CRA’P – pràctiques de creació i recerca artística

5/ Barcelona –9, 10 de juliol– presentacions al Teatre Almeria en el marc del seu Festival Barcino’12.

6/ Barcelona –22 i 26, 27, 28 de juliol– presentacions a l’Estudi Sargantana, seu de la companyia LaSargantana.

Entre setembre i octubre, la peça visita diferents enclaus mexicans:

7/ Guanajuato –25, 26 de setembre–, convidats per la Dirección General de Cultura de Guanajuato.

8/ Mazatlán –4 i 5 d’octubre–, Festival Escena Mazatlán 2012, convidats per l’Instituto Municipal de Cultura de Mazatlán.

9/ Tlaquepaque –12 d’octubre–, Festival Tlaquepaque en Escena 2012 (2a parte), convidats per c.i.n.d.r.a.